![]() |
Vechten met gerechten tegen Candida en ME
Patiënten die aan een Candida-infectie (een schimmelziekte aan de slijmvliezen) lijden en patiënten met het cronische vermoeidheidssyndroom (ook bekend als ME of CVS) blijken in de praktijk tegen nogal wat problemen te moeten opboksen. Voor hen is dit ‘vechtkookboek’ bestemd. Het is een optimistische medestander die hen leert terug te vechten naar een betere gezondheid. |
|||
![]() |
Vier seizoenen lekker koken
Lente-uitjes, zomerkoninkjes, herfstappels, winterpeen. Alles heeft z’n tijd. Groente en fruit, vis, vlees, kruiden: ze hebben hun seizoenen. De tijd dat ze van nature het lekkerst zijn. Zomers, winters, voorjaarsachtig. Je kleedt je op de seizoenen, je eet volgens de seizoenen. Dus koken we volgens de seizoenen. Steeds weer anders. Elk seizoen even lekker. |
|||
![]() |
Een wereld zonder vlees en vis, vegetarisch avontuur in een halfuur
‘Een wereld zonder vlees en vis’ toont aan dat het best mogelijk is om binnen een half uur een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. In ruim vijftig creatieve recepten spelen verse en pure ingrediënten de hoofdrol. De variatie in smaakmakers en bereidingswijzen doen vergeten dat het hier om een vegetarisch kookboek gaat. Dit is een boek voor iedereen die van lekker en makkelijk houdt. |
|||
![]() |
Vechten met gerechten tegen Hoofpijn en Migraine
Chronische hoofdpijn kan het dagelijks leven van een patiënt ernstig ontwrichten. Volgens schattingen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie lijdt 5 - 10 % van de Nederlandse bevolking aan regelmatig terugkerende hoofdpijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een eliminatie-dieet kan bijdragen aan vermindering van hoofdpijnklachten. "Vechten met gerechten tegen migraine en spanningshoofdpijn" is het tweede deel in een reeks medische vechtkookboeken. De auteurs bieden, vanuit de praktijk, heldere medische informatie over het ontstaan van en de mogelijkheden tot zelfhulp bij migraine en spanninghoofdpijn. |
|||
![]() |
‘Onze smaak’, wat Nederlanders eten en drinken.
Hoezo, geen culinaire cultuur! Wij hebben, net als andere landen, wel degelijk een eetcultuur. We hebben mooie producten, geweldige oude recepten en bovendien generaties koks die langzaam aan onze reputatie hebben opgebouwd. ‘Onze smaak’ is een overzicht van die Nederlandse eetcultuur in woord en beeld. Met bijdragen van zo’n 25 culinair schrijvers over 150 puur Hollandse onderwerpen als Goudse kaas, haring, speculaas en balkenbrei. |
|||
![]() |
Spaghetti met ballen
De auteurs van dit lekkere en praktische gezinskookboek zijn geen moeders die uren in de keuken staan om hun kinderen een soort Haute Cuisine Voor Peuters voor te schotelen. Zij houden wel van lekker eten, maar niet van moeilijk doen. Zeker niet op doordeweekse dagen. Daarom bedachten ze tachtig recepten, die lekker zijn voor het hele gezin. Zoals canneloni met geitenkaas en spinazie, pilav met kip en spaghetti met ballen. |